Игра като за номер едно: Медведев разгроми Нишиока и е 1/2-финалист в Акапулко

от в 04:05 на 25.02.2022
Калоян Соколов

В края на вчерашния ден стана ясно, че Даниил Медведев ще заеме челната позиция в ранглистата, след като Новак Джокович допусна неочаквана загуба от Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и така световният номер 123 собственоръчно отне водачеството на сърбина в класацията на ATP и го дари на руснака, който ще застане на челната позиция от идния понеделник. Московчанинът обаче по никакъв начин не се разсея от тези обстоятелства и продължи без загубен сет към полуфиналите в Акапулко, надигравайки Йошихито Нишиока с 6:2 6:3 и в следващия етап на турнира би могъл да вземе реванш от Рафаел Надал за загубата, която му нанесе Рафа в тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън.

Срещата започна равностойно, като японецът показа желание да се бори и навакса изоставане от ранен пробив. Впоследствие стана видимо, че азиатецът просто няма нужните оръжия, за да окаже някаква по-сериозно съпротива на топ поставения, който наказваше неговите плитки удари и влезе в серия от четири поредни гейма, за да си осигури спечелването на първата част.

Вторият сет стартира изненадващо, защото Нишиока печелеше почти всяко продължително разиграване и заслужено се откъсна с брейк напред за 3:1. Оттам насетне обаче световният номер две влезе в нова дълга поредица от спечелени геймове, с чиято помощ отказа напълно опонента си да мисли за реализирането на някакъв обрат и съвсем скоро Медведев напусна корта в ролята на заслужен победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Игра като за номер едно: Медведев разгроми Нишиока и е 1/2-финалист в Акапулко Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | даниил медведев | новак джокович | номер ендо | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook