Ирина и Александър Зверев-старши или как Саша се превърна в топ 10 тенисист

от в 15:39 на 26.10.2020
Диана Андреева

Александър Михайлович Зверев и Ирина Зверева са бивши професионални тенисти, играли за Съветския съюз. Мъжът Александър-старши някога беше топ състезател в страната си, докато по-добрата му половинка беше малко по-назад при жените в държавата. По-късно в живота си, те стават по-известни като родители на двамата си сина - Миша Зверев и Александър “Саша” Зверев.

Роден на 20 април 1997 в град Хамбург в Германия, Саша е по-малкият от двамата братя с разлика във възрастта от 10 години. Миша Зверев, който също е германски професионален тенисист, е достигал до номер 25 в ранглистата, както и е печелил една ATP титла - Eastbourne International през 2018.

Колкото до Саша Зверев, той надмина всичките си роднини, взети заедно. (Саша е често използван псевдоним в Германия за името Александър.) 2018 беше златната година в кариерата му. Германецът е един от най-обещаващите кандидати за бъдещето на тениса. Редовно го аплодират и хвалят за борбеността му и многократно е получавал подкрепа от Голямата тройка.

Надал: „Той е бъдещият номер 1 в ранглистата "
Джокович: „Надявам се, че ще може да ме надмине. Той заслужава всичко, което е постигнал до момента и още много“.

С 13 ATP титли на сингъл и 2 триумфа на двойки, 23-годишният тенисист високо цени майка си заради техниката и страховития и бекхенд. Ирина Зверева е и първият треньор, който Саша някога е имал. Впоследствие баща му пое менторството и добави агресивната жар в играта на германския играч.

За майка си Саша казва:
„Майка ми вероятно беше тази, която ми даде техниката, когато бях на 13-14 години, баща ми пътуваше повече с Миша, докато тя беше основният ми треньор и именно благодарение на помощта и тогава, в момента аз имам подобна игра."

Относно баща си, световният номер седем заяви:
"Винаги казвам, че баща ми е един от най-великите треньори на всички времена, защото има двама напълно различни сина от гледна точка на физическа и психическа подготовка, които той изгражда от нищото до двама топ 30 играчи."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ирина и Александър Зверев-старши или как Саша се превърна в топ 10 тенисист Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | миша зверев | саша зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook