Иснър отстрани защитаващия шампион и ще си оспорва титлата в Хюстън с Опелка!

от в 08:57 на 10.04.2022
Мартин Петков

Джон Иснър се представя доста колебливо от началото на сезона, но през тази седмица на клей надпреварата в Хюстън, където е шампион 2013г., показва едно различно лице, като достигна полуфиналите и му предстоеше да се изправи срещу Кристиан Гарин. Гигантът претърпя пълна метаморфоза по време на днешната среща, съумя да нагоди играта си по съперника, сервира отлично за пореден път и закономерно се поздрави с победата след 4:6 6:3 6:4. В сблъсък за титлата на Иснър му предстои да срещне Райли Опелка в един доста необикновен финал за червената настилка.

Началото на срещата не предложи нищо вдъхновяващо, след като двамата умело използваха началния удар, за да си отварят корта, търсейки бърз развой на събитията. Първи спад допусна гигантът, което моментално бе усетено от страна на Гарин, който започна да вкарва по-голяма агресия в своите удари и заслужено проби, за да може броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Иснър изглеждаше напълно преобразен на ретур през втората част, като позитивите не закъсняваха и местният представител реализира пробив след близо десет минутен гейм. 208-сантиметровият тенисист прие дефанзивна позиция на корта, като демонстрира пълния потенциал на началния си удар в своите подавания и наложи своето темпо, за да изпрати мача в решителната му фаза, изравнявайки резултата в отделните части.

Третият сет се разви по аналогичен начин поради нови неточности за чилиеца на собствен сервис, което даде предпоставки на американеца за брейк, той изчисти играта си от грешки и напълно заслужено поведе в резултата с ключов пробив аванс. В оставащите мигове представянето на Иснър се осланяше единствено на сервиса му, след като и физическото му състояние не бе желаното, но окуражаван от бурните аплодисменти на своите сънародници по трибуните сложи край на двубоя с ас, за да намери място във финала, където триумфира през 2013г., печелейки единствената си титла върху червената настилка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър отстрани защитаващия шампион и ще си оспорва титлата в Хюстън с Опелка! Мартин Петков
Теми:  
atp | джон иснър | кристиан гарин | Обзори | тенис турнир в хюстън | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook