Мачове на живо
Приключил
Григор Димитров 6467
Иржи Лехечка 4635
LIVE
Лиам Броуди 440
Ник Кирьос 660

Испания не срещна трудности срещу Грузия след рутинни победи на Надал и Баутиста Агут

от в 15:50 на 04.01.2020
Марк Хаджижеков
Отборът на Испания записа две победи в мачовете поединично в група B на ATP Cup срещу тима на Грузия. Роберто Баутиста Агут напълно обезличи 679-тия в света Александре Метревели след 6:0 6:0 за едва един час и 12 минути на корта. Рафаел Надал трябваше повече ,,да се поизпоти" срещу първата ракета на грузинците в лицето на Николоз Басилашвили, но след 6:3 7:5 ,,Матадора" официално извоюва крайния успех за държавата си, обезсмисляйки двойковата среща между двете страни.

Макар че Баутиста Агут не даде нито гейм на опонента си, оспорваните геймове не липсваха, като Метревели имаше множество възможности да спечели своите подавания, но в тези моменти опитът и класата на деветия в света си казаха думата и след безапелационен рейд испанецът даде първи аванс на страната си.

Изображение

Басилашвили обаче опита да се реваншира за бързата загуба на своя сънародник, като грузинският номер едно стартира двубоя срещу Надал с моментален пробив. Рафа обаче не остави нещата така и реализира мигновен рибрейк, като по средата на сета левичарят спечели нов гейм на ретур, за да поведе в отделните части на двубоя.Изглеждаше, че световният номер едно се е поздравил с категорично преимущество във втория сет, имайки преднина от два пробива и 5:2, но изведнъж Басилашвили намери правилната острота на ударите си, за да върне единия от двата пробива, а скоро - и да се доближи на гейм от именития на съперник.

Тогава Надал допусна нетипична двойна грешка, последвана от неточност от дланен удар, които означаваха изравняване на резултата. Все пак ,,Матадора" моментално се мобилизира и осъществи поредния пробив в своя актив, като от третия път най-накрая Рафа затвори мача, с което и окончателно сложи точка на съпротивата на Грузия срещу родината си.


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Испания не срещна трудности срещу Грузия след рутинни победи на Надал и Баутиста Агут Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook