История за волята и силния дух или как Уилямс се е спасила от смъртта след раждането

от в 15:23 на 08.04.2022
Мирела Николова

Серина Уилямс винаги е била пример за силен дух и непримиримост, които са я превърнали в легендарната тенисистка, която познаваме днес. В свое скорошно емоционално интервю пред Elle американката разказва историята около раждането на дъщеря ѝ Олимпия, споделяйки, че е спасила живота си именно заради своята пословична борбеност.

През 2011 г. Уилямс бива диагностицирана с кръвни съсиреци в белите дробове и лекарите откриват хематом в корема. Състоянието й не е било тежко и тя е била излекувана, но същевременно рискът от развитие на съсиреци в бъдеще е висок.

Уилямс разказва, че след раждането е започнала да диша тежко и да кашля - два симптома за кръвни съсиреци. Тя се чувствала така, сякаш умира, поради което настоявала пред лекарите да ѝ бъде направен скенер. Впоследствие медиците изпълнили молбата ѝ и прегледът показал наличие на кръвни съсиреци в белите дробове, както и че е необходима незабавна операция, за да може да не достигнат до сърцето ѝ. 

"Когато се събудих след операцията, почувствах, че умирам. Родителите и свекърите ми, които бяха заедно с мен в болничната стая тогава, се опитваха да говорят с мен, но всичко, което можех да си помисля в този момент, беше: "Умирам, умирам. О, Боже", споделя американката.

Въпреки страха, че ще припадне, Уилямс успява да стане от леглото си и да потърси медицинската сестра, която е била на смяна по това време.

"Казах й, че трябва да ми се направи скенер на белите дробове двустранно, след което трябва да съм на хепарин. Тя ми отговори, че лекарството ме кара да говоря небивалици, но аз настоях, че сканирането трябва да бъде извършено незабавно. Първоначално тя отказваше и искаше да си почивам, но накрая се обади на личния ми лекар и изпълни исканията ми. 

Борих се здраво и в крайна сметка ми бе направен скенерът. Толкова съм благодарна на доктора ми, тъй като наистина имах кръвен съсирек в белите дробове и трябваше да разбият съсирека, преди да стигне до сърцето ми", спомня си още 23-кратната шампионка от Шлема.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexis Olympia Ohanian, Jr. (@olympiaohanian)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
История за волята и силния дух или как Уилямс се е спасила от смъртта след раждането Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | любопитно | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook