Италиански кошмар: Буста се разправи със Синер и заслужено е 1/4-финалист в Монреал

от в 06:40 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Пабло Кареньо Буста трябваше да претърпи сериозно разочарование преди няколко седмици, когато трябваше да защитава титлата си на турнира от категория ATP 500 в германския град Хамбург и беше на път да напусне топ 20 в световната ранглиста, но изглежда това няма да се случи скоро, защото испанецът намери най-добрия си тенис по време на тазседмичния Мастърс в Монреал и громи с лекота своите съперници. Негова жертва тази нощ се оказа Яник Синер, който наскоро спечели титлата в Умаг и показваше страхотно израстване под ръководството на Магнус Норман, само че Кареньо Буста го надигра категорично по всички показатели и заслужено се наложи с крайното 6:4 6:2, за да си осигури сблъсък с квалификанта Джак Дрейпър в утрешния ден. Любопитна подробност е, че бронзовият медалист от Токио надигра Матео Беретини на старта и по този начин се превръща в своеобразен кошмар за италианските тенисисти в последните дни.

Дългите разигравания изобилстваха в самото начало, а защитата на ибериеца удържаше на високото темпо от страна на младока и често виждахме непоставеният състезател да контрира успешно от форхенд страната си. Синер пък редовно пресилваше опитите си за завършващи удари и на практика нямаше никакъв ритъм от дъното на корта, което даваше допълнителна увереност на неговия опонент, който непрекъснато поставяше топката на основната линия и заслужено реализира цели два пробива, с които си гарантира спечелването на първия сет.

Втората част протече по-равностойно и шансове пред посрещачите почти напълно отсъстваха. Все пак категорично ретурите на Кареньо Буста бяха тези с по-голямото качество и това го отведе до брейк за 3:2. Оттам насетне южнотиролецът в нито един момент не показа наченки за осъществяването на някакъв обрат и така испанецът взе своето отмъщение за загубата, която световният номер 12 му нанесе в Индиън Уелс, когато Кареньо Буста пропиля цели пет мачбола.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италиански кошмар: Буста се разправи със Синер и заслужено е 1/4-финалист в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | монреал | Обзори | пабло кареньо буста | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook