Иванишевич: Джокович ще направи всичко, за да играе в САЩ; надява се на специална виза

от в 19:46 на 02.08.2022
Мирела Николова

Позицията на Новак Джокович относно ваксинацията остава непроменена, а с това се запазва и заплахата да пропусне последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, тъй като според настоящите противоепидемични мерки в САЩ на територията на страната ще бъдат допускани единствено ваксинирани чужденци. Това означава, че сърбинът трябва да се надява на евентуална отмяна на въпросните мерки против COVID-19 или да разчита на специална виза за влизане в Щатите.

Преди няколко дни 21-кратният шампион от Големия шлем публикува видео в социалните мрежи, с което показа, че продължава да се подготвя на пълни обороти и изрази надежда, че ще получи възможност да играе на Откритото първенство на САЩ, въпреки че към момента шансовете това да се случи, са минимални. На това мнение е и треньорът на световния №6 - Горан Иванишевич, който в скорошно интервю за La Repubblica разкри, че Джокович ще се надява да получи специално разрешение за влизане в САЩ, но същевременно хърватинът изрази дълбоки съмнения, че ще видим балканеца в действие на "Флашинг Медоус".

"Новак ще направи всичко възможно, за да играе в Ню Йорк, като също така възнамерява да подаде молба за специална виза. Въпреки това обаче има твърде малко време до началото на турнира. Лично аз нямам никаква надежда, че Байдън ще промени условията допреди старта на надпреварата. Според мен разпоредбите в момента са абсурдни, лишени са от всякакъв смисъл - ако си ваксиниран, но дадеш положителна проба, можеш да влезеш в САЩ, но ако си неваксиниран и с отрицателен тест, то няма как да бъдеш допуснат. Има прекалено много политика в света на спорта", заяви бившият №2 в света.

Източник: FirstSportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Джокович ще направи всичко, за да играе в САЩ; надява се на специална виза Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | горан иванишевич | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook