Изненада и при жените в Аделаида: 18-годишна сензация надви световната №8 на старта!

от в 09:16 на 02.01.2023
Мирела Николова

Чешкият тенис се намира в сериозен подем през последните години и множество тийнейджърки започват да изгряват на тенис небосклона. След като сестри Фрухвиртова сътвориха истински фурор през миналата година, сега бе ред и на още една чехкиня да блесне, а именно 18-годишната Линда Носкова. През отминалия сезон тя спечели титла от най-престижната категория ITF турнири, а днес постави впечатляващо начало на годината, надделявайки над световната номер 8 Дария Касаткина.

Квалификантката демонстрира изключително солидно представяне и в по-голямата част от двубоя изцяло надиграваше своята по-високоранкирана противничка, като наниза общо 60 уинъра и в крайна сметка заслужено се поздрави с победата след трисетова битка - 6:3 6:7(2) 6:3. В следващия кръг за младата тенисистка предстои среща с някоя измежду Клеър Лиу и Присила Хон.

В откриващия сет Носкова изпитваше проблеми с вкарването на първи сервис, но впоследствие компенсираше с отлично насочване на ударите си и бързо успяваше да поеме инициативата в разиграването. Същевременно тя успяваше да наложи волята си в подаванията на своята съперничка, като още от самото начало си изгради комфортна преднина от 4:1, която съумя да опази до края на частта, за да поведе в общия резултат.

Във втората част двете тенисистки продължиха да имат затруднения на собствен начален удар и в хода на сета станахме свидетели на общо шест пробива. В крайна сметка обаче нито един от тях не се оказа решаващ, поради което се стигна до изиграването на тайбрек. Там Касаткина показа своята класа и се възползва от неточностите на опонентката си в края, с което вкара срещата в трети решителен сет.

Финалната част стартира с изявено предимство за тийнейджърката, която реализира брейк още в първия възможен момент и набързо поведе с 3:0. Впоследствие тя съхрани устрема си и макар да допусна да бъде пробита за 4:3, още в следващия гейм тя на свой ред осъществи нов пробив, който я изведе и до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада и при жените в Аделаида: 18-годишна сензация надви световната №8 на старта! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аделаида | дария касаткина | линда носкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook