Изненадата е факт! Монфис победи Виньолас и записа втора победа за сезона

от в 17:58 на 01.06.2021
Валери Андреев

Гаел Монфис записа своята първи успех на ниво Голям Шлем от Australian Open 2020 насам, побеждавайки специалиста на клей Алберт Рамос-Виньолас. Французинът се наложи с 1:6 7:6(6) 6:4 6:4 и така се отчете със своята едва втора победа за сезона и то срещу опонент със страхотни резултати на клей през тази година. Испанецът имаше 18 успеха в хода на 2021, от които 17 бяха записани на червено, ала това не повлия на двубоя днес. 

В хода на двубоя първоначално Гаел не намери своя ритъм и трудно успяваше да държи топката в корта, но впоследствие се напасна към условията и постепенно изравни силите. В играта на местния представител личеше агресивната му тактика, която целеше да нарушава ритъма на опонента му и да не позволява на Виньолас да навлиза в любимия си стил на дълги размени.

Така след като постепенно Монфис бе намерил своята игра, започвайки далеч по-често прави уинъри с мощните си удари, той съумя да навакса брейк пасив във втория сет, а впоследствие и да извоюва тази част, за да възстанови паритета в сетовете. До края на двубоя Гаел така и не допусна да загуби свое подаване, а благодарение на по един брейк той съумя да достигне до победата в срещата.

Във втори кръг за местния играч предстои сблъсък срещу младия швед Микаел Имер, който се справи с Роберто Карбайес Баена в петсетов двубой, продължил 3 часа и 36 минути. Макар и Имер вече да е отвърдил своето име в Тура, той все още не се е изправял срещу световният номер 15. Дали Монфис ще успее да задържи високото си ниво на игра и ще поднесе нова доза положителни емоции на своите сънародници по трибуните, предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт! Монфис победи Виньолас и записа втора победа за сезона Валери Андреев
Теми:  
алберт рамос-виньолас | гаел монфис | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook