Изненадата е факт! Рафаел Надал напусна турнира в Мадрид!

от в 17:47 на 07.05.2021
Диана Андреева

Александър Зверев изигра един от най-силните си двубои през сезон 2021 и отстрани Краля на клея Рафаел Надал на един от най-любимите му турнири в календара на ATP! Германецът не даде нито сет на своя опонент и продължава напред в турнира след най-голямата си победа до момента през годината. Саша се наложи след 6:4 6:4 и ще се изправи срещу шампиона на US Open 2020 Доминик Тийм в спор за място на финала. 

В кариерата си до момента Зверев има три титли на ниво Мастърс 1000, а една от тях е именно в испанската столица през 2018 година, кoгато победи Тийм в заключителния мач. Загубата на Надал ще се отрази на неговото класиране в ранглистата - тъй като няма да защити 1/2-финала си от последното издание на турнира, от понеделник Рафа ще бъде номер три в ATP класацията, а втората позиция ще бъде заета от Даниил Медведев.

Срещата беше безспорно един от най-хубавите мачове до момента на Mutua Madrid Open 2021. Продължителни разигравания, скандирания на феновете и неочаквани обрати бяха само част от моментите, с които двубоят ще остане в историята. Нервен, че от другата страна на мрежата седи най-успешният състезател в Тура на тази настилка, Зверев започна много неуверено, а играта му на сервис бе под всякаква критика. Германският тенисист трудно печелеше подаванията си, но серия от агресивни удари сякаш мотивираха световния номер шест и му позволиха да навакса пасив от 2:4 и впоследствие да изпрати първия сет на сметката си. 

След почивката Зверев показа страхотна игра. Саша насочваше по перфектен начин топката в дъното на корта, а честите излизания на мрежата му позволяваха да печели точка след точка. Германецът рядко допускаше грешки на сервис, печелейки 20 от общо 28-те разигравания в собствените си геймове, за да може в крайна сметка да се поздрави с успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт! Рафаел Надал напусна турнира в Мадрид! Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | зверев | мадрид | надал | рафаел надал | саша зверев | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook