Жребият в Базел: Алкарас оглавява схемата, множество интригуващи срещи още на старта

от в 16:45 на 23.10.2022
Мартин Петков

АТР 500 надпреварата в Базел се очакваше с огромен интерес от света на тениса, след като преди близо половин година Роджър Федерер обяви, че завръщането му в Тура ще се случи именно в родния му град, където е 10-кратен шампион. Възстановяването за Маестрото от последната му операция на коляното обаче така и не му позволи да бъде физически конкурентоспособен на останалите състезатели, както швейцарецът сам призна, и носителят на 20 титли от Шлема взе трудното решение да сложи край на своята велика кариера преди точно един месец по време на Laver Cup в Лондон. Въпреки отсъствието на спортната легенда, турнирът в Базел отново събира голяма част от елита на световния тенис, като феновете ще се радват на първокласни двубои в хода на състезанието, които сега предстои да разгледаме в жребия за надпреварата.

Водач в схемата е световният номер едно Карлос Алкарас, който още на старта ще срещне друг виден представител на следващото поколение в лицето на британеца Джак Дрейпър. При успех за испанеца, то него го очаква във втория кръг сблъсък с един измежду Ботик ван де Зандсхулп или Адриан Манарино по пътя към място на четвъртфиналите, където очакванията са съперник на тийнейджъра да бъде петият поставен в схемата и шампион от Мастърса в Монреал - Пабло Кареньо-Буста, с когото младежът от Мурсия не крие приятелските си взаимоотношения. В половината на победителя от Откритото първенство на САЩ още попаднаха финалистите на турнирите в Антверп и Неапол през днешния ден - Феликс Оже-Алиасим и Лоренцо Музети респективно, като всеки от двамата вече надигра по веднъж световния първенец в хода на тазгодишната тенис кампания и на база първоначалните прогнози, навярно един от тях ще достигне до мача даващ място на финала.

Долната част на схемата бива оглавена от Каспър Рууд, който в седмиците, след като остана с приза за второ място на US Open, не показва най-добрия си тенис, а със сигурност той ще му нужен още на старта, предвид факта че ще срещне местния любимец и 3-кратен шампион от Шлема - Стан Вавринка. При евентуален успех, то следващ съперник за норвежеца ще бъде един измежду Брендън Накашима и участващия посредством "уайлд кард" Давид Гофен, преди схемата да противопостави в четвъртфиналите световния номер 3 срещу намиращия се в страхотна форма Себастиан Корда или на някого от ветераните Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут. В третата четвъртина, която трябва да определи потенциалния съперник на Рууд в полуфиналите, място намериха пък младите Холгер Руне и Алекс де Минор, които оформят интригуващ мач в първи кръг помежду си, както и бившият Шлем шампион Марин Чилич.

Ето и пълния жребий за АТР 500 турнира в Базел:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Базел: Алкарас оглавява схемата, множество интригуващи срещи още на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | базел | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | Стан Вавринка | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook