Каролина Плишкова успешно защити титлата си в Бризбейн, победи Кийс на финала

от в 09:33 на 12.01.2020
Максим Енчев
Каролина Плишкова успешно защити титлата си в Бризбейн, спечелвайки я общо за трети път. За титлата тя заработи 470 точки и 266,000 долара от наградния фонд.



В първия си мач на турнира Каролина имаше сравнително тежък мач с Айла Томлянович, който обаче след, като изгуби втория сет, успя да се съвземе и да го спечели 6-4 6-7 6-1.

На четвъртфинал се изправи срещу "много коварната" Алисън Риск. Спасявайки два сетбола в тайбрека на първия сет, и спечелвайки го, Плишкова осигури психологическото предимство на своя страна и така спечели мача със 7-6 6-3.



На полуфиналите тя трябваше да се изправи срещу бившата наскоро номер 1, Наоми Осака. Мачът беше изключително хубав за гледане, с прекрасни отигравания и драма. Осака спечели първия сет в тайбрек с 12 на 10 точки. Тя също така проби Плишкова за 6 на 5 във втория сет и имаше мачбол на сервиз, но тогава Плишкова беше солидна спаси го и спечели тайбрека на втория сет, с което вкара мача в трети сет. Там тя беше много по-концентрираната и спечели мача 6-7 7-6 6-2.



Финалният мач далеч не беше лесен за нея. Тя се изправи срещу Мадисън Кийс.
В първия сет и двете взимаха подаванията си, когато в деветия гейм Плишкова проби и след това спечели сета с 6 на 4.
Вторият сет Плишкова проби за 3 на 2, но Кийс моментално върна пробива, след което направи нов, с който да спечели втория сет с идентичен резултат, 6 на 4.
Третият сет, в решителния седми гейм Каролина проби и сервираше за мача при 5 на 4, но в псиледния момент, Кийс върна пробива. Последва обаче веднага нов пробив за Плишкова, с който тя поведе 6 на 5 и този път спечели подаването си на 0, а с него и титлата.

https://twitter.com/WTA/status/1216244931150303232?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролина Плишкова успешно защити титлата си в Бризбейн, победи Кийс на финала Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook