Касаткина: Аз съм лесбийка, която е против войната; опасно е за мен да се върна в Русия

от в 13:03 на 03.07.2023
Мирела Николова

Руската тенисистка Дария Касаткина никога не е криела своята категорична позиция против войната в Украйна, а освен това през миналата година обяви публично своята различна ориентация, признавайки, че има връзка с фигуристката Наталия Забиалко. Това предизвика множество негативни реакции в родната ѝ страна, като наскоро световната №10 дори сподели, че се чувства застрашена да се завърне в Русия заради своите изказвания.

"В момента е опасно за мен да се завърна в Русия заради съществуващия режим там. Като човек, който е признал, че има различна ориентация и многократно е заявил позицията си против войната, няма начин да се върна там. Но ни най-малко не съжалявам за това. Когато войната започна и всичко се превърна в същински ад, просто си казах: "М*йната му на всичко". Не можех да се крия повече.

Исках да изразя своята позиция относно войната и да разкрия моята сексуална ориентация, което беше трудно решение, имайки предвид как в страната, от която идвам, лесбийките не са приети. Въпреки това чувствах, че нося огромен товар на раменете си, от който просто исках да се отърва. Трябваше да понеса някои последствия, но единственото, което ме притесняваше, беше как ще реагират родителите ми. Те обаче го приеха много добре и се гордеят с мен.

Преди да започне войната, не оценявах възможността да се завърна в родината ми. Винаги съм искала да я напусна и да живея в чужбина. Но когато нещо ти бъде отнето, едва тогава осъзнаваш колко силно се нуждаеш от него. Определено мога да раздалеча правителството от страната като моя родина, но най-лошото е, че не знаем какво ни очаква, когато войната приключи, и дали ще мога да се завърна там. Да бъда себе си, не беше лесен избор", признава рускинята.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина: Аз съм лесбийка, която е против войната; опасно е за мен да се върна в Русия Мирела Николова
Теми:  
wta | дария касаткина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook