Като на кино: 18-годишната Радукану е първата квалификантка с финал в Шлема!

от в 07:40 на 10.09.2021
Калоян Соколов

Ема Радукану допусна поражение във финала на 125-хилядника в Чикаго само преди малко над две седмици и замина за Ню Йорк с единствената надежда да преодолее квалификациите, само че приказката на тийнейджърката се оказа с доста повече страници от очакваното, а тя продължава да я пренаписва, след като тази нощ сломи съпротивата на Мария Сакари и се превърна в първата квалификантка, която се класира на финал в Големия Шлем - 6:1 6:4. Така британката стана най-младата финалистка на такова ниво от 2004-а година насам, а пред нея остана единствено да преодолее съпротивата на Лейла Фернандес, за да завоюва трофея на US Open!

18-годишната състезателка отрази цели седеми точки за пробив в откриващите си две подавания, което определено ѝ донесе сериозно психологическо предимство, което тя незабавно разви и скоро водеше с 5:0 гейма, а гъркинята единствено съумя да се разпише в резултата, но не и да обърне развоя на откриващата част.

Вихрените атаки на тийнейджърката продължиха с пълна сила във втория сет, където тя напълно доминираше случващото се на корта и веднага реализира ранен пробив, докато световната номер 18 постоянно трябваше да води сериозно битки на собствен начален удар, макар че показваше завидна психологическа устойчивост и принуди съперничката си да сервира за крайния успех. Радукану обаче изобщо не трепна и съвсем скоро можеше да ликува с безспорно най-значимата победа в младата си кариера, пласирайки неспасяемо форхенд драйв воле в опразнената половина на полето.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като на кино: 18-годишната Радукану е първата квалификантка с финал в Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | ема радукану | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook