Като в най-добрите си дни: Мъри записа 10-а поредна победа и грабна нов трофей на трева!

от в 15:08 на 18.06.2023
Мартин Петков

Анди Мъри за втора поредна седмица е шампион в Чаланджър Тура, след като триумфира с отличието на домакинския си турнир в Нотингам. Британецът не спира да впечатлява с представянето си от старта на сезона на трева насам, като продължи отличните си изяви от надпреварата в Сърбитон, където преди седем дни завоюва отличието, и на турнира през настоящата седмица, по време на която изнесе същинска лекция на своите съперници за игра върху зелената настилка, като не загуби нито сет и в спор за отличието надви 20-годишния квалификант Артур Казо, надделявайки с 6:4 6:4. С успеха си бившият номер едно увеличава серията си на десет поредни победи, с което затвърждава отличната си спортна форма, при това само две преди Уимбълдън, като утре му предстои завръщане в топ 40 на световната ранглиста.

Началото на двубоя беше изпълнено с интригуващи ситуации, като високото качество от страна на двамата финалисти беше факт и макар значително по-младият французин да опитваше да е агресивен, излизайки често в близост до мрежата, то сър Анди демонстрира огромния си опит на тревни кортове и пласира два минаващи удари, които бяха последвани от печеливши комбинации в предни позиции, за да станем свидетели на пробив в откриващия за мача гейм. Впоследствие трикратният шампион от Големия шлем задържа нивото си константно високо и продължи умело да ръководи темпото при размените от основната линия, като дочакваше неточностите от ракетата на световния номер 181 и наглед безпроблемно дублира предимството си в резултата, като си осигури възможност да сервиране за спечелването на частта.

Застанал на начален удар, топ поставеният в схемата допусна неочакван спад в равнището си, който доведе до намаляване на преднината му след брейк на нула от страна на Казо, ала въпреки случилото се, Мъри остана верен на стила си и от втория опит записа дебютния сет на сметката си.

С настъпването на втората част квалификантът съумя да се абстрахира от инкасираните грешки по-рано в хода на срещата, като отново можехме в миговете му на собствен сервис да го видим в ролята на доминант при разиграванията, при които умело матираше местния любимец след добре проведена акция в офанзивен план. Същевременно бившият номер едно беше все така солиден на начален удар и не допускаше никакви пробойни, за да дочака своя шанс на ретур във фундаменталния девети гейм, когато постави под напрежение по-младия си колега, чиито нерви не издържаха и той заби пагубно бекхенда си в мрежата, с което предаде сервиса в актива на топ поставения. Спечелил си възможността да подава за победата, Мъри беше безупречен във всеки един аспект и окрилен от бурната подкрепа на родната си публика официализира триумфа си с титлата в Нотингам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Мъри записа 10-а поредна победа и грабна нов трофей на трева! Мартин Петков
Теми:  
анди мъри | нотингам | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook