Като в приказките: Световният номер 117 надви Шварцман и е четвъртфиналист в Ню Йорк!

от в 22:44 на 05.09.2021
Георги Евстатиев

Квалификантът Ван Де Зандсхулп изигра страхотен мач и заслужено триумфира над Диего Шварцман с 6:3 6:4 5:7 5:7 6:1. По този начин холандецът за първи път достига до 1/8-финалите на турнир от Големия шлем. Това е втората му победа над поставен тенисист в надпреварата, като във втория кръг надделя и над Каспер Рууд с 3-1 сета.

Първият сет започна великолепно за холандския квалификант, който още в първия гейм проби подаването на противника. Шварцман пропусна отлична възможност, след като пропиля два брейкбола на сервис на Зандсхулп, и позволи на холандеца да се откъсне с 2:0. Шварцман повиши нивото си на начален удар, но така и не успя да се върне в резултата. Вместо това съперникът му проби още веднъж, с което спечели и частта.

Във началото на втория сет двамата взимаха сервис геймовете си, но Зандсхулп затрудняваше повече далеч по-опитния си противник. По-добрата му игра се материализира при 5:4, когато направи решителен пробив, с което записа и тази част на сметката си. 

В третия сет всичко вървеше спокойно до 3:2, когато холандецът спечели подаването на Шварцман, но аржентинецът отговори с моментален рибрейк. При 5:5 Зандшулп беше притиснат от аржентинеца и от втората си възможност 14-ят в света проби. Шварцман не сбърка в последвалия си сервис гейм и намали изоставането си на 1:2 сета.

В четвъртата част играчите се движеха наравно в резултата, докато при 3:3 аржентинецът не реализира пробив. Това не отказа холандския квалификант, който го върна още в следващия гейм. Шварцман обаче показа ниобходимото спокойствие, проби още веднъж сервис гейма на противника и вкара срещата в решителен пети сет.

Зандсхулп подобри играта си на старта на петата част и закономерно поведе с 3:0. Това напълно прекърши устрема на аржентинеца, който допусна отново да бъде пробит и с това окончателно предаде мача на своя опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в приказките: Световният номер 117 надви Шварцман и е четвъртфиналист в Ню Йорк! Георги Евстатиев
Теми:  
us open | диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook