Кербер: Голямата ми цел през 2019 година е да спечеля "Ролан Гарос"

от в 09:12 на 28.12.2018
Калоян Пламенов

Германката Ангелик Кербер призна, че голямата и цел през идната 2019 година е да спечели "Ролан Гарос" и така да има всички трофеи от "Големия шлем" на сингъл.

До момента втората ракета в световния тенис е триумфирала на Откритото първенство на Австралия през 2016 година, на Уимбълдън през тази година и на US Open през 2016 година, но на надпреварата във френската столица най-доброто и постижение е класиране на 1/4-финалите през 2012 и тази година.

"Париж е голямата ми цел. Искам да спечеля 'Ролан Гарос", тъй като само този трофей от "Шлема" ми бяга до момента. Надявам се това да се случи", обяви тя амбициите си за новата година. 

"През миналата година бе най-ниската точка от моята кариера, но въпреки лошите резултати аз никога не загубих амбиция и увереност и вярвах, че ще се върна по-силна. През тази година на практика бе вторият ми шанс да спечеля Уимбълдън след 2016 година и знаех, че това е моят ден. Имаше много амоции. Още като дете сънувах, че ще спечеля този турнир и в крайна сметка се радвам, че превърнах този сън в реалност".

"Знам, че мога да подобря много представянето си. Целта ми е да направя една-две стъпки напред. Да се представям по-добре, да бъда по-добър играч на корта. С новия треньор Райнет Шутлер доверието е на лице. Говорим все пак и на един и същ език. 

"Той е първият ми треньор, който някога се е състезавал като професионалист, което според мен е от голяма полза. Той знае как се чувстваш на корта и как може да усещаш натиска по време на мачовете. Мисля, че имам добър треньор до мен в момента и знам, че при него мога да подобря много представянето си".

В момента Кербер ще използва Купа Хопман, за да навлезе в нужния ритъм за големите турнири. Тя ще бъде в тандем с Александър Зверев, които ще представляват Германия в надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер: Голямата ми цел през 2019 година е да спечеля "Ролан Гарос" Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook