Кербер се справи с Винъс и вече е само на крачка от финал в Индиън Уелс (видео)

от в 08:17 на 15.03.2019
Калоян Пламенов

Бившата лидерка в световната ранглиста на женския тенис Ангелик Кербер се класира за 1/2-финалите на турнира в Индиън Уелс, след като преодоля ветеранката Винъс Уилямс след 7:6(3), 6:3 за час и 38 минути игра.

Това бе и първи сблъсък между двете от малко над година насам, а германската тенисистка показа отново, че е по-добрата. В първия сет двете започнаха равностойнo и си печелеха първите подавания, но Винъс проби в шестия гейм за 4:2 и взе аванс.

Нейната противничка обаче върна веднага пробива и след това проби за 5:4 и сервираше за спечелването на сета. Американката обаче направи рибрейк и вкара сета в тайбрек, в който обаче спечели едва три точки.

Във втория сет всичко бе решено след един единствен пробив в шестия гейм, в полза на Кербер, а до края на частта тя си спечели всяко едно от подаванията. В спор за място на финала тя ще срещне швейцарката Белинда Бенчич.

Последната среща между двете в тура бе по време на миналогодишния Уимбълдън и тогава германската тенисистка стигна до лесен двусетов успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер се справи с Винъс и вече е само на крачка от финал в Индиън Уелс (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | винъс уилямс | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook