Кирьос: Малцина играят на толкова високо ниво като мен, знам как да победя Медведев отново

от в 12:01 на 04.09.2022
Мирела Николова

Несъмнено през днешния ден ни очаква най-интригуващият двубой от началото на тазгодишния US Open, тъй като един срещу друг ще се изправят Даниил Медведев и Ник Кирьос. Двамата ще премерят сили помежду си за втори път в рамките на по-малко от месец, след като се срещнаха отново на Мастърса в Монреал, където австралиецът надделя в три сета. Днес световният №1 разполага с възможност да вземе реванш, но финалистът от Уимбълдън е категоричен, че знае как да му се противопостави и да постигне още един успех над топ поставения в схемата.

"Искам да играя на най-големите стадиони пред милиони хора по целия свят. Това е мястото, където искам да бъда; за тези възможности тренирам. Знам, че много хора не искат да успея, че мразят моята игра, начина, по който правя нещата. Същевременно аз съм единственият австралиец, останал в схемата при мъжете. Тази история се повтаря всеки път, буквално на всеки един турнир от Големия шлем.

Винаги черпя мотивация от негативните коментари, от хората в детството, които ми се подиграваха. Не искам да забравя всички тези неща, които хората казват по мой адрес. Винаги излизам на корта с тази мисъл. Искам да съм в праймтайма, искам да бъда на големия екран и всички тези хора да гледат докъде съм стигнал.

Знам каква е правилната тактика, за да победя Медведев. Независимо дали ще спечеля, или ще загубя, ще бъда щастлив, че съм играл по точно този начин. Нивото ми на игра е достатъчно добро в момента и знам, че имам добри шансове. Мисля, че в момента са малцина играчите, които играят на по-високо ниво от мен или дори на същото. 

Повечето тенисисти застават от другата страна на мрежата срещу Медведев без особена вяра, че могат да постигнат победа. Аз обаче определено съм от тези, които имат шанс. Знаейки начина, по който играя в момента, без съмнение разполагам с шансове да го победя отново", заяви Кирьос. 

Източник: FirstSportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Малцина играят на толкова високо ниво като мен, знам как да победя Медведев отново Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook