Кирьос: Не мога да се позная; Никога не съм бил толкова голям професионалист

от в 11:15 на 01.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос винаги е притежавал нужните спортно-технически качества да печели големите турнири, ала дисциплината му никога не е била силна черта и австралиецът категорично не полагаше нужния труд, за да оползотвори потенциала си. Изглежда обаче 27-годишният състезател най-после узря и порез последните месеци е еталон за постоянство и силни резултати. Кирьос пък не отрича колко се е изменило отношението му към тениса и вдъхна сериозна доза оптимизъм на многобройните си фенове, разказвайки за напълно новата си същност по отношение на работния си етикет.

"Настоящият сезон е специален за мен в толкова много отношения. Финалът на Уимбълдън изигра ключова роля от психологическа гледна точка, тъй като не знам до каква степен щях да бъда мотивиран, ако го бях спечелил. Беше ми труднo да преглътна загубата в него, достигайки толкова близо до трофея. Честно казано мислех, че вече няма да изпитвам никакво напрежение, след като съм постигнал подобен резултат, ала случилото се в Лондон ме накара да осъзная как притежавам нужното ниво да спечеля Голям Шлем и придобих желание да се завърна към върховите позиции в спорта, където принадлежа.

В момента тренирам с висок интензитет, внимавам какво ям и гледам да се наспивам винаги. Направо не мога да се позная. Все едно не съм аз. Никога не съм си мислел, че ще подхождам толкова професионално и всичко се дължи на поражението на Уимбълдън. Донякъде е стресиращо, защото очаквам да играя добре и да побеждавам непрекъснато. Това е невъзможно в спорт, при който играеш мачове през ден и ти се налага да пътуваш толкова много, изправяйки се непрекъснато срещу различни опоненти и условия. Трябва да бъда малко по-мек със себе си. Просто усещам подкрепа от толкова много хора и не искам да ги разочаровам.

Спомням си как давах пресконференция тук преди 3-4 години, когато бях загубил в третия кръг и нямах абсолютно никакви очаквания към себе си. Сега съм перфекционист на корта и полудявам, ако изиграя една слаба точка, въпреки че например преди това съм направил пет последователни страхотни разигравания. Никога досега не съм поставял мен самия под подобно напрежение и знам, че имам силите да се превърна в "мейджър" финалист отново. Искам да го постигна заедно с любимите си хора от екипа ми" - призна шампионът от Вашингтон.

Източник: Foxsports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: Не мога да се позная; Никога не съм бил толкова голям професионалист Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook