Кирьос след успеха над Медведев: Още 3 победи и може никога повече да не играя тенис

от в 10:09 на 05.09.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос за пореден път открадна шоуто през последните месеци и вероятно изнесе най-силното си представяне в своята тенис кариера, надделявайки над защитаващия шампион Даниил Медведев на US Open. Австралиецът се отчете с някои отигравания, които едва ли друг състезател би бил способен да направи и даде сериозна заявка за достигането до трофея в Ню Йорк. Самият световен номер 25 не скри задоволството си от начина, по който изнесе цялата среща и сподели следното в последвалата си пресконференция:

"Беше невероятен мач. Първият сет имаше ключово значение, защото вероятно щеше да е невъзможно да спечеля, ако го бях загубил. Просто днес играх по правилния начин и посрещах страхотно. С напредването на двубоя започнах да се забавлявам все повече на корта и действах с огромна свобода, като същевременно успях да разбия неговия ритъм от основната линия и го изкарах от комфортната му зона. Даниил е защитаващият шампион, така че определено е изпитал далеч повече напрежение спрямо мен, само че това не ме прави по-малко щастлив за собственото ми представяне. Показвам страхотен тенис през последните месеци и едва ли имаше по-добро място на света, за да постигна подобна победа. Хората се съмняваха във възможностите ми да печеля такива битки в Големия шлем и се гордея със себе си, тъй като не ми беше лесно да се справям с толкова много критики през годините. Абстрахирах се от обстоятелството, че съперникът ми е номер едно в света и нямаше никаква разлика между нас. Ранкингът e без значение за мен и е просто едно число. Награждават се хората, които играят най-много, а не тези в най-добра форма.

Опитвам се да оползотворявам всяка една тренировъчна сесия и да се храня по правилния начин, докато преди вероятно щях да излизам навън всяка вечер. Хубаво е, че мога да покажа истинския си талант на Ню Йорк, защото досега нямах много хубави спомени от този турнир. Не исках да празнувам прекалено бурно след победата, имайки предвид как това беше едва мач от осминафиналите. Тепърва навлизаме в решителния етап от надпреварата, а и Медведев вероятно ще ме надиграе в повечето случаи, ако се срещнем 9 или 10 пъти. Досега никога не бях побеждавал на "Артър Аш", само че вече мога да се похваля с два успеха над първокласни опоненти. Тук има много знаменитости в трибуните и просто желаех да им покажа как съм способен да се справя с напрежението и да триумфирам в най-важните възможни сблъсъци. Опитвам се на подведа близките си хора и работя наистина здраво. Мотивацията ми е в най-връхната си точка. Не знам дали нещата щяха да стоя така, ако бях спечелил титла от Шлема. Сега потенциално ми остават още три двубоя и след това може изобщо никога повече да не играя тенис" - завърши с усмивка Кирьос.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос след успеха над Медведев: Още 3 победи и може никога повече да не играя тенис Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | даниил медведев | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook