Китайски журналист: Съвсем скоро Пен Шуай ще се появи публично

от в 12:54 на 20.11.2021
Диана Андреева

За последен път бившата световна номер едно при двойките Пен Шуай застана под прожекторите в WTA Тура преди повече от една година. Китайската тенисистка вече не се състезава активно, но за сметка на това продължава да има почитатели, които се интересуват от нейното ежедневие. Сега обале Шуай е обсъждана не само от своите фенове, но и от целия свят, защото от повече от две седмици, тя е в неизвестност. 

Шуай обвини бивш вицепремиер на Китай в сексуален тормоз в началото на месец ноември, след което безследно изчезна. Мнозина известни личности се обявиха в подкрепа на нея и близките й, а ключови лица от управлението на WTA многократно помолиха местните власти да съдействат за разследване на случая с тенисистката. 

Държавните медии в страната неведнъж се опитаха да успокоят, че Шуай е в безопасност. Първоначално бе публикувано писмо, за което се твърди, че е написано именно от състезателката, а едно от китайските списания пък сподели, че Пен е в безопасност в дома си и дори е споделила снимки в свой профил в социална мрежа. Дали обаче това не е поредният опит на властите да потушат напрежението, или тенисистка наистина е в своя дом и се радва на компанията на своя домашен любимец, никой не може да бъде сигурен. 

Местен журналист пък излезе с коментар, че съвсем скоро Шуай ще започне отново да участва в събития, защото тя се намира в абсолютна безопасност. "Мои източници потвърдиха, че кадрите отразяват текущото състояние на тенисистката. През последните дни тя бе в своя дом, но не искаше да бъде убезпокоявана. Съвсем скоро ще се появи публично и ще започне отново да се включва в събития." - завърши Кси Ксинджи в Twitter.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Китайски журналист: Съвсем скоро Пен Шуай ще се появи публично Диана Андреева
Теми:  
wta | любопитно | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook