Кицбюел: Рууд отново намери начин да победи; Агут и Крайнович разочароваха

от в 22:15 на 29.07.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд е тенисистът с най-дълга победна серия след Новак Джокович в ATP Тура и през миналите две седмици спечели трофеите в Бощад и Гщаад. В Кицбюел обаче норвежецът досега изпитва сериозни затруднения и още вчера бе на косъм от отпадането срещу Марио Виела Мартинес, а днес Микаел Имер сервираше за победата срещу топ поставения, ала световният номер 14 пак намери път към десетия си пореден успех - 3:6 7:6(5) 6:1.

Водачът в схемата започна на много бавни обороти, като не застраши нито веднъж противниковото подаване в откриващия сет и логично го предаде скоропостижно. Шведът пък преливаше от енергия и набързо установи контрол във втората част, където на два пъти имаше началния удар, за да стигне до крайната победа, но самочувствието на скандинавеца си пролича в тези моменти, защото се усещаше как той просто е отвикнал да губи и намери сили да изравни общия резултат, а впоследствие беше напълно безпощаден към Имер.

Други двама от фаворитите обаче нямаха радостната съдба на Рууд. Филип Краинович не показа нито частица от играта, която го изведе до мача за титлата в Хамбург и закономерно отстъпи с 4:6 1:6 на французина Артур Риндеркнех, който непрестанно се изкачва в ранглистата.

Роберто Баутиста Агут пък за пореден път доказа, че клеят не е неговата настилка и за втора последователна седмица инкасира загуба в дебютния си мач, след като този път беше надигран от сънародника си Педро Мартинес Портеро - 4:6 7:6(5) 5:7.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кицбюел: Рууд отново намери начин да победи; Агут и Крайнович разочароваха Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | кицбюел | Обзори | роберто баутиста агут | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook