Класически Пер: Загуби спечелен мач, счупи ракета и заяви, че ще се напие

от в 10:26 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Беноа Пер започна настоящия сезон по обещаващ начин, след като се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, но впоследствие направи много слабо турне в Южна Америка и загуби в първи кръг на четирите си турнира в тази част от света. Таз нощ французинът играеше добър тенис, като не се виждаше как би могъл да бъде победен от Доминик Кьопфер и резултатът заслужено набъбна до 6:2 5:2 в негова полза. Тогава Пер показа характерните си проблеми при затварянето на мачове, пропиля цели четири мачбола и допусна пълен обрат. Нервите на екстравагантния играч пък не издържаха и той потроши ракетата си на излизане от корта, след като точно беше допуснал 15-тата си двойна грешка в срещата.

Впоследствие световният номер 53 говори с репортер от елитното издание L'Equpe, пред който сподели следното за проблемите си през последните няколко седмици:

"Губя няколко мача по напълно идиотски начин. Срещу Мунар водех с пробиви и в двата сета, а след това загубих от Лайович, макар че имах три поредни мачбола. Днес играех чудесно и се нуждаех от само още една хубава точка, за да бъде всичко наред и да се наслаждавам на живота в Калифорния, докато играя голф в свободното си време. Вместо това трябва да бъда депресиран за около два дни, защото е много трудно да приемеш подобно поражение. В момента съм навлязъл в една много заплетена негативна спирала, от която е наистина трудно да се намери изход. Сега смятам да изпия огромно количество шотове и да изиграя някой Чаланджър през идните седмици" - завърши Пер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Класически Пер: Загуби спечелен мач, счупи ракета и заяви, че ще се напие Калоян Соколов
Теми:  
atp | беноа пер | индиън уелс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook