Комичен момент в Мелбърн: Кой "открадна" ракетата на Надал по средата на мача? (видео)

от в 17:03 на 16.01.2023
Мартин Петков

Началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия беше поставено през изминалата нощ, като макар и това да беше откриващия ден първия турнир от Големия шлем за годината, то любопитни ситуации с участието на най-добрите тенисисти на планетата не липсваха. Именно в такава беше въвлечен защитаващият шампион Рафаел Надал, който по време на успеха си от първия кръг срещу Джак Дрейпър в даден момент остана без ракета на корта.

Случката се разигра още в откриващия сет на двубоя, когато по време на почивката при резултат 4:3 в полза на Матадора той помоли едно от децата грижещи се за топките да вземе ракетата му за наплитане, но комичният момент се криеше в това, че момчето взе грешната ракета и рекордьорът по "мейджър" трофеи в първите секунди, осъзнавайки какво е станало, беше видимо шеговито настроен, но същевременно и доста объркан, след като осъзна, че не може да поднови играта при така стеклите се обстоятелства. В този миг испанецът се обърна към съдията на стола, който изглеждаше също толкова объркан, в опит да му обясни ситуацията и че за него е невъзможно да продължи в този случай:

"Тази (б.р. - показвайки другата ракета до себе си на пейката) е за наплитане, не онази. Трябва ми обратно ракетата ми, тази тук не е правилната. Нуждая се от антивибритора ми и всичко, момчето взе ракетата ми." - разясняваше с усмивка на лице топ поставеният в турнира в обръщението си към съдията.

В крайна сметка 22-кратният шампион от Шлема загърби комичната ситуацията, като минути по-късно ракетата му беше донесена обратно, и впоследствие спечели откриващия сет, който се превърна в първата стъпка по пътя му към победата над световния номер 38, дошла след близо 4-часова битка на Rod Laver Arena и 7:5 2:6 6:4 6:2, с което Рафа се класира за втория кръг в Мелбърн и в сряда му предстои да срещне Макензи Макдоналд, който е следващото му препятствие при защитата на короната си от Аустрелиън Оупън. В минутите след успеха си Надал коментира случилото се по следния начин:

"Не е нарочно, просто забавен момент. Обикновено държа под контрол броя на ракетите си и казах, че дадената се нуждае от наплитане. Но въпросът е, че друга ракета трябваше да бъде взета за наплитане, защото момчето взе тази, с която бях готов да започна да играя. Но в крайна сметка това е просто анекдот, няма никакъв проблем." - сподели Матадора пред Барбара Шет в интервю за канала на Евроспорт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Комичен момент в Мелбърн: Кой "открадна" ракетата на Надал по средата на мача? (видео) Мартин Петков
Теми:  
australian open | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook