Кьопфер: Излизам на корта с целта не просто да играя с Федерер, а да го победя

от в 13:34 на 05.06.2021
Калоян Соколов

Доминик Кьопфер бе с реномето на един от най-добрите колежански тенисисти, а кариерата му в ATP Тура също се разива по план, като германецът достигна до 59-тата позиция в световната ранглиста за само два сезона, в които има възможността да участва на надпреварите от най-високото ниво в спорта.

За левичаря обаче сега предстои мач от съвсем друг калибър, защото за пръв път в кариерата си ще се изправи срещу Роджър Федерер. Сблъсъкът между двамата от третия кръг на Ролан Гарос е насрочен за тази вечер от 22:00 часа, а ето какво сподели самият Кьопфер преди двубоя:

"Никога не съм имал шанс дори да тренирам с Роджър, така че това ще бъде голямо събитие. Аз вече придобих нужния опит в Тура, което ми дава увереност на най-голямата сцена и в миналото съм съм се изправял срещу Джокович, като даже имах добър шанс да надиграя. Федерер е изключително интелигентен и талантлив състезател, който с удоволствие винаги съм наблюдавал. Желанието ми обаче не е просто да изляза на корта с него, а да го затрудня максимално и в крайна сметка да го победя" - заяви смело германецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кьопфер: Излизам на корта с целта не просто да играя с Федерер, а да го победя Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик кьопфер | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook