Корда надигра четвъртфиналиста от Париж на старта в Милано

от в 22:57 на 09.11.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда сломи съпротивата на показалия класен тенис през изминалата седмица в зала Берси - Уго Гастон. Американецът надигра своя противник в първия за NextGen ATP Finals 2021 петсетов мач - 3:4(2) 3:4(6) 4:0 4:3(3) 4:0 и така откри кампанията си в Милано с успех, заставайки на върха на група Б поне към момента, преди двубоят между Лоренцо Музети и Себастиан Баез да се е провел. 

Четвъртфиналистът от Мастърса в Париж стартира срещата доста колебливо и позволяваше на неговия противник да диктува темпото на корта. Корда проби безапелационно още в първия гейм, след което затвърди преднинаха си и излезе напред с 2:0. Тогава обаче играта на американеца коренно се промени и той допусна паритета да бъде възвърнат. 

Корда дори трябваше да спасява две точки за затваряне на сета, преди да съумее, преодолявайки сериозни трудности, да вкара сета в тайбрек. В решаващия дълъг гейм Гастон демонстира безпогрешен тенис и заслужено прибави първата част на сметката си. 

Във втория сет сервиращите бяха повече от неубедителни по време на собствените си подавания и лесни геймове отсъстваха. До пробив обаче така и не се стигна, а това означаваше нов тайбрек. Гастон демонстрира солидна защита и караше своя опонент да греши, което му гарантира и втората част, удвоявайки аванса на французина. 

Макар че Гастон изглеждаше на върха на силите си, Корда доказа защо е смятан за един от най-обещаващите млади таланти в Тура. Себастиан съумя да реализира абсолютен обрат в общия резултат и се поздрави с крайната победа. Успехът му стана факн благодарение на безкомпромисна игра, изпълнена с феноменални форхенди, стабилен сервис и куп уинъри, поставящи Гастон в невъзможни за отигрване ситуации.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда надигра четвъртфиналиста от Париж на старта в Милано Диана Андреева
Теми:  
nextgen | NextGen Finals | себастиан корда | уго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook