Корда "върза геврек" на Албот; Музети не срещна трудности срещу Мох

от в 08:09 на 26.03.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда - финалистът на Delrey Beach Open 2021, записа дебютна победа в основната схема на турнир от сериите Masters 1000! Американецът не бе изправен пред никакви затруднения и след 6:3 6:0 се справи с Раду Албот, за да си осигури място във втори кръг. Следващият опонент на Себи е Фабио Фонини, но преди да се изправят един срещу друг на сингъл, двамата ще се срещнат на двойки, където партньор на Корда е Майкъл Мох, а на Фонини - Максимо Гонсалес.

Корда е един от обещаващите млади тенисисти в Тура, който вече си е осигурил място сред топ 100, а играта му в последния мач бе много убедителна. Без да се подава на напрежението, американският тенисист демонстрира агресивна игра и благодарение на това си осигури още поне един мач в Маями. 

В Twitter страницата си ATP направиха препратка към последния път, в който Себастиан е бил на турнира, а това е било преди повече от 10 години, когато Себи е бил заедно със своя баща Петер Корда - бивш световен номер две и двукратен шампион на турнири от Големия шлем.

Друг млад талант - Лоренцо Музети, се нуждаеше от малко повече от 90 минути, за да може след 6:4 6:4 да се наложи над друг представител на домакините Майкъл Мох. През изминалата седмица Музети достигна до първи ATP 1/2-финал в кариерата си, а по пътя до там отстрани и първата ракета на страната ни Григор Димитров. Страхотната си игра от Акапулко младокът е донесъл и в Америка, но дали ще му бъде достатъчна, за да победи Беноа Пер в следващия етап, предстои да разберем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда "върза геврек" на Албот; Музети не срещна трудности срещу Мох Диана Андреева
Теми:  
лоренцо музети | маями | музети | раду албот | себастиан корда | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook