Кореча: Джокович запази сили за този мач и е в перфектна позиция за битката с Алкарас

от в 11:23 на 09.06.2023
Калоян Соколов

Броени часове ни делят от началото на полуфиналния суперсблъсък на Ролан Гарос между Новак Джокович и Карлос Алкарас, който до голяма степен ще ни покаже кой в момента е същинският лидер в световния мъжки тенис. Категорично младият испанец досега показва по-убедителна игра в хода на надпреварата и голяма част от специалистите го определят за фаворит в срещата, но Алекс Кореча е на мнението, че сърбинът е запазил най-доброто от себе си за двубоя с Алкарас и му дава сериозни шансове за победа:

"Това е мачът, който всички чакаме още от началото на турнира. Очакванията към този сблъсък са толкова високи, че накрая не е невъзможно да има разочаровани, но се съмнявам това да се случи, имайки предвид колко силно играят двамата в момента. Карлитос беше изключително впечатляващ срещу Циципас, докато Джокович се оказа достатъчно умен да не прегори преди началото на турнира и запази своите сили за битките в Париж.

Новак вдига нивото си с всеки изминал мач на Ролан Гарос и е в перфектна позиция да бъде максимално добре подготвен за тази сериозна битка, която се задава. В момента Джокович мисли главно как да спечели възможно най-много титли от Големия шлем, което го кара да се съсредоточи основно върху тях и до голяма степен да остави на заден план останалите състезания през сезона. Това определено е рискован подход, но можеш да си го позволиш, ако се казваш Новак Джокович" - сподели бившият номер две за Евроспорт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Джокович запази сили за този мач и е в перфектна позиция за битката с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс кореча | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook