Кореча: Медведев трябва да спре да казва, че мрази клея

от в 16:22 на 24.05.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев бележи постоянен прогрес през последните сезони и неслучайно се намира на върховата си втора позиция в световната ранглиста, но руснакът така и не съумява да пренесе добрите си изяви, когато става дума за турнири на червени кортове. Шампионът от ATP Cup все още не е спечелил нито един мач на Ролан Гарос през кариерата си, като постоянно заявява колко много мрази клея и как неговите удари изобщо не са подходящи за игра на подобна настилка.

Това поведение изглежда не се нрави на Алекс Кореча, който е бил двукратен финалист в Париж и със сигурност познава тънкостите на шамота. Бившият испански състезател е на мнение, че Медведев никога няма да постигне добри резултати на клей, ако непрекъснато излъчва омраза към него, защото по този начин дава сигнали на съперниците си, че могат да го победят безпроблемно.

"Бих карал Даниил да тича непрекъснато, тъй като в даден момент той ще се изнерви. На мястото на треньора му бих го посъветвал да спре да се държи по този начин и да се бори до последно, което е негово силно качество. Медведев има отличен сервис и бекхенд, които могат да създат проблеми на всеки един играч. Проблемите му идват от това, че на червено не може да прави толкова завършващи удари и форхендът му не е толкова ефективен, колкото е обичайно на твърди кортове.

Точно оттам идва и цялото му негативно отношение към сгурията. Той може да постигне много повече, само че не показва нужната коцентрация и търпение, за да бъде успешен при подобни условия" - завърши Кореча.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кореча: Медведев трябва да спре да казва, че мрази клея Калоян Соколов
Теми:  
алекс кореча | даниил медведев | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook