Краят на ерата "Уилямс"? Винъс с поражение от квалификантка при завръщането си

от в 07:46 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Голямата новина на тазгодишния Уимбълдън беше свързана със завръщането на Серина Уилямс на корта. Бившата номер едно не беше играла официален мач през последната година и всички очаквахме да видим дали американката ще бъде конкурентоспособна на 40-годишна възраст. Засега отговорът на този въпрос остава отрицателен, тъй като Серина загуби на старта от французойката Хармони Тан, която се намираше извън топ 100 и правеше своя дебют в основната схема на турнира.

Тези събития пък дадоха нужната увереност и на Винъс Уилямс да стъпи обратно на корта. По-голямата от двете сестри е в напълно идентична ситуация, защото за последно беше играла на сингъл през миналия август, когато загуби на старта в Чикаго и към момента няма място в световната ранглиста.

Въпросният факт няма да се промени и след днес, защото седемкратната шампионка от Шлема пропиля аванс от 4:1 в решителния сет срещу Ребека Марино и напусна турнира във Вашингтон още на старта - 6:4 1:6 4:6. По този начин квалификантката продължи към втория кръг на състезанието, а там я очаква сблъсък с една измежду Клара Таусон и Андреа Петкович, докато Уилямс ще отпътува към Торонто, където двете със сестра си ще направят нов опит да докажат, че все още могат да играят тенис на най-високо ниво.

Винъс започна впечатляващо срещата и с лекота печелеше своите сервис геймове. Световната номер 111 пък имаше трудности да противодейства на мощните ретури от другата страна на мрежата и в крайна сметка допусна пробив в седмия гейм, който реши изхода на откриващия сет в полза на ветеранката.

Вторият сет стартира с лесно спечелени подавания за двете тенисистки, но изглежда умората налегна американката и следващите пет гейма отидоха в актива на нейната съперничка, като така победителката трябваше да бъде определена в решителна част.

Там Уилямс отново се върна към играта си от началните минути и заслужено се сдоби с аванс от 4:1, ала допусна половин дузина двойни грешки в оставащото време от двубоя и така канадката беше улеснена в задачата си да реализира обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят на ерата "Уилямс"? Винъс с поражение от квалификантка при завръщането си Калоян Соколов
Теми:  
wta | вашингтон | винъс уилямс | Обзори | ребека марино | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook