Край на знаменита кариера: В Мелбърн ще се сбогуваме с бивша шампионка от Шлема

от в 16:53 на 29.12.2021
Калоян Соколов

Саманта Стоусър е една от малкото тенисистки, които могат да се похвалят едновременно с титли от Големия шлем на сингъл и двойки. Ветеранката ще има шанса през новия сезон да участва за юбилеен 20-ти път на Откритото първенство на Австралия, където ще си вземе сбогом с местната публика.

37-годишната състезателка сама обяви, че в Мелбърн ще я видим за последно да се изявява на корта поединично, след което тя ще се съсредоточи само върху изявите си в карето.  Австралийката получи "уайлд кард", за да се включи в турнира, тъй като в момента се намира на незавидната 189-та позиция в световната ранглиста. Бившата шампионка от  US Open никога не е блестяла с особено добри резултати на домашната си надпревара от Шлема, където не е преминавала дори осминафиналната фаза, а ето какво сподели самата Саманта:

"За мен значи много да имам шанса да приключа кариерата си пред моето семейство, приятели и фенове, които са ме подкрепяли в най-тежките ми моменти. Знам, че ми предстои да изпитам смесени емоции, но не бих могла да избера никакъв друг начин за сбогуване с тениса и винаги съм мислела, че ще го сторя именно у дома. До края на сезона все пак планирам да играя на двойки, само че с това ще приключа първата глава от моята кариера" - завършва бившата номер 4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на знаменита кариера: В Мелбърн ще се сбогуваме с бивша шампионка от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | отказване | саманта стоусър

Коментари





Следвайте ни в Facebook