Край с участието на Уимбълдън: Томова и партньорката ѝ отстъпиха на десетите поставени

от в 17:39 на 01.07.2022
Владислав Риждов

От началото на сезона на трева Виктория Томова се наслаждава на един от най-добрите си периоди до момента през сезона. Сънародничката ни първо достигна до дебютния си WTA 500 1/4-финал на турнира в Ийстбърн, а впоследствие пренесе отличната си игра и на Уимбълдън, където на старта надигра бившата номер 20 Дария Савил.

Впоследствие Вики се бори до последно, но не успя да надиграе петата в света Мария Сакари. С това обаче участието на първата ни ракета не се изчерпа, тъй като Томова получи шанс да направи дебюта си и при двойките, където обедини сили с Елизабета Гочиарето. Двете откриха победоносно участието си, но днес допуснаха двусетово поражение от бившата шампиона в All England Club Никол Меличар и съотборничката ѝ Елен Перес - 4:6 4:6.

Откриващата част бе абсолютно равностойна и се реши от малките детайли. Поставените под номер 10 първи поведоха в резултата, но българо-италианската двойка моментално върна паритета налице. Така частта се развиваше гейм за гейм, но в самият ѝ край момент на отпускане от страна на Вики и нейната съотборничка, позволи на противниковия тандем да реализира брейк, който сложи точка на спора.

Далеч по-добра бе ситуацията във втория сет за Томова и Кочиарето. Двете започнаха да доминират опонентките си и за много кратко време се озоваха напред с двоен пробив, който ги приближи максимално до изравняването на отделните части. Меличар и Перес обаче имаха друго мнение по въпроса и навлязоха в безупречна серия, записвайки на сметката си следващите пет гейма, за да си подпечатат крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край с участието на Уимбълдън: Томова и партньорката ѝ отстъпиха на десетите поставени Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | виктория томова | Двойки | елизабета кочиарето | обзор | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook