Кралицата на Хертогенбош: Александрова обърна топ поставената и отново е с титлата в ръцете си!

от в 18:06 на 18.06.2023
Калоян Соколов

Екатерина Александрова за втора поредна година е шампионка на WTA 250 турнира в Хертогенбош. Световната номер 26 надделя в 3-часов драматичен сблъсък над своята сънародничка Вероника Кудерметова и така вече има 11 поредни победи на сметката си в нидерландския град - 4:6 6:4 7:6(3). Любопитна подробност е, че Александрова за втора поредна година надделява на финала в мач срещу топ поставената, след като през миналия сезон спря Арина Сабаленка в спора за трофея и заслужено от утре ще се изкачи с четири позиции в световната ранглиста.

Двубоят започна отлично за топ поставената, която осъществи ранен пробив, но защитаващата шампионка веднага отговори на предизвикателството и изравни за 2:2. Категорично обаче световната номер 14 си служеше по-добре със своя начален удар, което ѝ позволяваше да трупа бързи точки в актива си, докато Александрова не намираше достатъчно добър ритъм от сервис линията и отново инкасира брейк. Впоследствие Кудерметова можеше дори спокойно да удвои преднината си, но не се възползва от множество си възможности, ала това не се оказа фатално за нея и тя поведе в отделните сетове.

По-високоранкираната състезателка продължи да доминира и във втората част, където за пореден път съумя да отмъкне съперниковото подаване, но отново не разви преднината си и имахме равенство при 3:3. Ключов се оказа деветия гейм, в който водачката в схемата разполагаше с два скрити мачбола, но ги пропиля с лека ръка и изведнъж седмата поставена заигра най-добрия си тенис, за да достигне до паритет в общия резултат.

Решителната част протече без нито един пробив, за което защитаващата шампионка можеше да съжалява далеч повече, тъй като тя не може да реализира нито един от трите си мачбола, само че беше далеч по-стабилна от своята опонентка в последвалия тайбрек и заслужено отново можеше да вдигне купата високо над главата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралицата на Хертогенбош: Александрова обърна топ поставената и отново е с титлата в ръцете си! Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | екатерина александрова | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook