Краят на една кариера: Тенисист, шокирал всички с победа над Федерер, се сбогува с тениса в Мелбърн

от в 11:01 на 11.01.2024
Мартин Вичев

Джон Милман изигра последния мач в своята професионална кариера на своя любим Аустрелиън Оупън. Австралиецът загуби от Алекс Молчан във втори кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи 1 час и 30 минути - 6:4 6:3.

В хода на своята кариера, австралиецът може да се похвали с една титла на ниво АТП, спечелена на турнира в Нур-Султан през 2020-та година и достигане до номер 33 в световната ранглиста. Милман ще бъде запомнен с епичния двубой с Роджър Федерер на Откритото първенство на САЩ през 2018-та година, когато шокира обществеността и елиминира Маестрото след четири сета в четвърти кръг.

Мачът започна с две брейк възможности за 34-годишния австралиец, но той не съумя да се възползва. За негово съжаление, той инкасира пробив още в следващия си сервис гейм и така изостана в резултата. Този пробив се оказа и единствен, като до края повече любопитни моменти нямаше и Молчан се поздрави с първата част след 41 минути - 6:4.

Вторият сет започна ударно за словака, който на бърза ръка, направи два пробива и поведе с 4:1 гейма. Тогава обаче, 34-годишният австралиец се мобилизира и върна единия пробив. За негово нещастие, в следващия си сервис гейм, той инкасира нов брейк и отново изоставаше с два пробива. Играта на нерви обаче продължи и Молчан пак позволи на Милман да се върне в играта, допускайки нов брейк. При следващото си подаване, австралиецът за пореден път не успя да спечели гейма си, с което загуби мача и сложи край на своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят на една кариера: Тенисист, шокирал всички с победа над Федерер, се сбогува с тениса в Мелбърн Мартин Вичев
Теми:  
джон милман

Коментари





Следвайте ни в Facebook