Крейчикова преодоля съпротивата и на Мугуруса, за да намери място в 1/4-финалите

от в 07:39 на 06.09.2021
Диана Андреева

Гарбинье Мугуруса напусна US Open 2021. Испанската състезателка отстъпи на шампионката от Ролан Гарос Барбора Крейчикова в последователни сетове и разочарована се сбогува с феновете на централния корт Артър Аш Стейдиъм. Загубата на Мугуруса стана факт след 6:3 7:6(4) и осигури на Крейчикова място в 1/4-финалната фаза, където я очаква сблъсък със световната номер две Арина Сабаленка.

Мугуруса започна двубоя по много несигурен начин. Испанката не си позволяваше да рискува с остри отигрвания, а разчиташе на постоянство от основна линия и грешки от страна на нейната опонентка. Това видимо не бе правилната стратегия, защото Барбора поведе с пробив още в самото начало. Гарбинье рязко промени тактиката си и възвърна паритета в геймовете, но нов брейк в полза на чехкинята сложи край на сета в нейна полза.

След почивката Крейчикова продължи да доминира. Барбора си осигури солидна преднина от 4:0, ала тъкмо когато усети победата толкова близо до себе си, чехкинята бе сполетяна от проблеми. Внезапно Мугуруса съумя да се върне в резултата и дори бе на път да реализира нов пробив, но пропиля и трите си възможности и се стигна до 5:5.

При 6:5 Крейчикова си взе продължителна почивка, тъй като се оплака на съдията на стола, че не се чувства добре. След паузата за тоалетна, Барбора повика медицински екип на корта. Изглежда обаче, че проблемите й отшумяха, защото тя не допусна да бъде изненадана и след един маратонски тайбрек, се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова преодоля съпротивата и на Мугуруса, за да намери място в 1/4-финалите Диана Андреева
Теми:  
us open | барбора крейчикова | Гарбинье Мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook