Крейчикова с безпроблемно начало в Доха, Остапенко също е в трети кръг

от в 20:13 на 22.02.2022
Диана Андреева

Йелена Остапенко отново показа сериозни колебания, но успя да се поздрави със седма поредна победа. Шампионката от турнира в Дубай сломи съпротивата на Аманда Анисимова в поредния трисетов мач, изпълнен с куп обрати. Точно 100 минути след първата точка от двубоя Остапенко успя да се поздрави с крайния успех, а той настъпи след 6:3 4:6 6:4. 

Началото на срещата далеч не предвещаваше подобен развой, тъй като Остапенка играеше на ръба на допустимия риск и намираше линиите от всяка една точка на корта, докато нейната съперничка просто нямаше как да се противопостави на подобно ниво. Йелена успя да отмъкне противноковото подаване в четвъртия и шестия гейм, за да излезе уверено напред в резултата с 5:1. Макар да допусна рибрейк за 5:2, световната номер 13 все пак не се разколеба нито за миг повече и уверено добави първия сет на сметката си. 

Остапенко продължи да показва превъзходен тенис в откриващите мигове на втората част, където бързо се сдоби с пробив аванс. Изведнъж началният удар на Йелена обаче просто се срина, което позволи на 20-годишната състезателка да изравни резултата и впоследствие напълно да обърне нещата в своя полза, вкарвайки двубоя в решителен сет. 

Там имахме пореден обрат в съотношението на силите, като Остапенко атакуваше всеки един от плитките удари на опонентката си и така се сдоби с два брейка и преднина от 4:0. Йелена задържа инициативата до самия финал на сблъсъка и успя отново да намери решение на сложната ситуация, в която попадна. 

В друг двубой от днешния ден Барбора Крейчикова сложи убедителен старт на кампанията си в Доха. Втората поставена в схемата на турнира се нуждаеше от точно 70 минути, за да надделее над Магда Линет в последователни сетове - 6:1 6:3, и да си осигури място на осминафиналите. В следващия кръг Крейчикова предстои да премери сили именно с шампионката от Дубай Остапенко, а двубоят се очертава да бъде повече от любопитен. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова с безпроблемно начало в Доха, Остапенко също е в трети кръг Диана Андреева
Теми:  
Аманда Анисимова | барбора крейчикова | доха | йелена остапенко | магда линет | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook