Крейчикова с трудно начало в Дубай; Швьонтек отвя Касаткина на старта

от в 14:36 на 14.02.2022
Владислав Риждов

През тази седмица на кортовете в Дубай започва надпреварата от сериите 500 при дамите, която бележи завръщането на част от елитните състезателки обратно в игра. Водачката в долната половина на схемата, Барбора Крейчикова, имаше труден старт, но въпреки това надделя над Каролин Гарсия с 6:4 7:6(0) и се класира за втория кръг.

И двете състезателки показаха добър и равностоен тенис в откриващата част. Сервиращите доминираха от самото начало и изненадващо не бяхме свидетели на почти никакви шансове за брейк от двете страни на корта. Фаворитката в срещата обаче успя да си извоюва аванс в средата на сета, след като се възползва от слаб сервис гейм на французойката. Така пробивът се оказа решаващ за развоя на първата част и световната номер 4 направи важна крачка към победата.

Крейчикова предвкусваше успеха във втората част, когато се откъсна напред с 4:2 след поредица от равностойни геймове. Когато обаче сервираше за мача, чехкинята се пропука и това върна надеждите на Гарсия за нещо повече от срещата. В последвалия тайбрек втората в схемата разби тотално надеждите на съперничката си, като не ѝ даде нито една точка по пътя си към крайната победа.

Ига Швьонтек също се завърна победоносно на корта. Младата полякиня надигра категорично Дария Касаткина с 6:1 6:2 в повторение на сблъсъка им от третия кръг на Аустрелиън Оупън.

Световната номер 9 безспорно беше по-добрата от двете състезателки и задържа високото си ниво на представяне до самия финал на двубоя. Швьонтек на бърза ръка си осигури комфортен аванс в първия сет, а до края му загуби само един гейм, преди да поведе в общия резултат. Шестата в схемата пренесе уверената си игра и във втората част, където беше също толкова убедителна. 20-годишната представителка на топ 10 не срещна никакъв отпор от страна на рускинята и във следващия си мач очаква Йелена Остапенко или София Кенин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова с трудно начало в Дубай; Швьонтек отвя Касаткина на старта Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta dubai | барбора крейчикова | дария касаткина | дубай | ига швьонтек | каролин гарсия | Обзори | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook