Първа WTA победа: Радукану изкова фамозен обрат срещу световната №124 на старта в Клуж!

от в 21:18 на 26.10.2021
Мирела Николова

Ема Радукану сътвори фурор на тазгодишния US Open, вдигайки трофей от Големия шлем едва на 18 години, като още по-любопитното беше, че тя нямаше победа на ниво WTA преди това. Днес обаче това се промени, след като британката навакса сет пасив срещу Полона Херцог в двубой от първия кръг на турнира в Клуж и се поздрави с крайния успех след 4:6 7:5 6:1, а във втория етап на надпреварата тя ще се изправи срещу Ана Богдан.

Двубоят стартира по изключително позитивен начин за тийнейджърката, която отрано пое контрола в разиграванията и благодарение на отличния си бекхенд слайс затрудняваше опонентката си, предизвиквайки редица пропуски от нейната ракета. Тази тактика даваше резултат в началните минути на срещата, когато Радукану успя да реализира пробив още в дебютното противниково подаване, след което поддържаше аванса си до наглед комфортното 4:1.

С течение на времето обаче Херцог започна да се нагажда към сечените удари на противничката и все по-успешно противодействаше на играта на Ема. Същевременно непредизвиканите грешки на британката зачестиха и за съперничката ѝ бе достатъчно само да вкарва топката в игра, за да дочака неточност от другата страна на мрежата. По този начин се стигна до два поредни брейка, записани на сметката на словенката, и тя след серия от 5 спечелени гейма поведе в общия резултат.

Ема съумя да стабилизира представянето си в началото на втората част и дори достигна до 3 брейкбола, ала Херцог отново повиши нивото си и след няколко блестящи акции опази равенството в геймовете - 2:2. Световната №124 не отпускаше никакви лесни точки и младата тенисистка трябваше да прави чудеса, за да намери начин да парира атаките на Полона. 

Равенството в геймовете бе безпроблемно съхранено до 5:5, когато Радукану се сблъска с брейкбол, който бе и с цената на мачбол. Въпреки това 18-годишната състезателка издържа на напрежението и отново се подаде напред в резултата, след което притисна максимално опонентката си, за да нанесе решителния се удар и да осъществи пробив, донесъл ѝ изравняване на отделните части.

Третият решителен сет се разви праволинейно, като британката пренесе инерцията си от края на предходната част и не оставяше никакви шансове на Херцог. От своя страна, словенката допускаше грешка след грешка и изглеждаше напълно изтощена, което бе причината и за това да запише само един гейм на своята сметка в сета, изпращайки Ема в следващата фаза на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа WTA победа: Радукану изкова фамозен обрат срещу световната №124 на старта в Клуж! Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | клуж | Обзори | полона херцог

Коментари





Следвайте ни в Facebook