Кузманов: Много украински състезатели искат да тренират в България

от в 22:30 на 09.03.2022
Диана Андреева

В началото на месец декември 2021-а година единодушно бе гласувано в Управителния съвет на БФТ да влезе националът в тима ни за Купа "Дейвис" и втора ракета на България при мъжете - Димитър Кузманов. В ролята си на член на УС, в момента Кузманов координира комуникацията с тенисисти от Украйна във връзка с инициативата на Българската федерация по тенис. С цел да подадат ръка на нуждаещите се играчи във времената на война, БФТ и тенис клубовете в страната ни се обединяват, за да предоставят възможност на картотекираните играчи от Украйна да подновят тренировките си напълно безплатно при пристигането си на българска територия. 

В интервю за БТВ Кузманов сподели повече информация относно инициативата на БФТ, а ето какво точно разказа втората ни ракета: "Имаме много запитвания. Вчера, когато разговарях с жената, представляваща украинските играчи, тя спомена, че поне 10 души искат да дойдат в моя роден клуб "Локомотив Пловдив", европейски шампиони ще се насочат към Варна, а в София УС взе решение да бъде поета подготовката на двама топ елитни състезатели. 

Всички големи тенис клубове в страната са готови да участват. Особено тези по границата с Румъния и в градовете по черноморието ще бъдат може би най-активни, защото е най-близко да се достигне до тях. За мен е дълг и чест да помагам на тези хора, защото ситуацията е такава, че някой ден може и ние да бъдем в сходна позиция и ще бъде хубаво някой да ни помогне." - завърши Кузманов.

Източник: БТВ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов: Много украински състезатели искат да тренират в България Диана Андреева
Теми:  
бфт | българска федерация по тенис | димитър кузманов | кузманов | мико | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook