Кузманов надви участник на Мастърса в Монте Карло и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Комо

от в 12:48 на 31.08.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се класира за 1/4-финалите на Чаланджъра в италианския град Комо. Миналата седмица Мико трябваше да претърпи много болезнено поражение в пресявките на US Open, където Тиаго Сийбот Вилд го надигра на старта в 3-часова битка.

Изглежда обаче българинът е преодолял бързо разочарованието и веднага поднови турнирни участния, завръщайки се на своите любими клей кортове. Родният ни представител с лекота преодоля първия кръг, надигравайки с 6:3 6:2 Милян Зекич, а днес записа престижна победа над руснака Иван Гакхов, който през тази година завоюва 2 Чаланджър титли и се класира за основната схема на Мастърса в Монте Карло, където остави отлични впечатления с представянето си срещу Новак Джокович.

Днес обаче Кузманов не остави съмнение в своето превъзходство, а освен това беше подпомогнат от това, че осмият поставен не се чувстваше по най-добрия начин физически и се отказа в началото на втория сет - 6:2 2:0 и оттегляне на Гакхов.

По този начин нашият сънародник продължава чудесната си серия в Чаланджър Тура, като вече може да се похвали с достигане до 5 четвъртфиналa в последните си 6 турнирни участия и утре ще срещне един измежду Лука Карбони и Беноа Пер в опит да се класира за финалната четворка.

Третата ни ракета стартира отлично двубоя, след като осъществи пробив още в дебютното подаване на опонента си, а впоследствие отрази две възможности за рибрейк, откъсвайки се напред с 3:0 гейма. Оттам насетне за Мико не представляваше проблем да поддържа преднината си и дори съумя да я удвои, с което сложи точка на откриващия сет.

Втората част започна също толкова убедително за Кузманов, тъй като той веднага поведе с брейк аванс и Гакхов реши, че няма смисъл да продължава своята съпротива в мача, а това означаваше предсрочна победа в полза на пловдивчанина.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов надви участник на Мастърса в Монте Карло и е 1/4-финалист на Чаланджъра в Комо Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | комо | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook