Кузманов не можа да спре серията на двукратния шампион в Индия и напусна турнира в Пуна

от в 12:46 на 02.03.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов за трета поредна седмица играе в турнир от сериите "Чаланджър" в индийски град, като в Бенгалуру съумя да достигне до първия си четвъртфинал през новия сезон, но беше спрян от бившия ATP финалист - Джеймс Дъкуърт . В Пуна пък съдбата на българина беше подобна, защото днес той не може да се противопостави на друг австралиец, а именно Макс Пърсел, който надигра с комфортното 6:2 6:4.

Именно Пърсел спечели титлите на предходните два турнира, в които Мико взе участие и нямаше проблеми да увеличи серията си на 12 поредни победи. Това беше и последната засега изява на пловдивчанина в тази част на света, защото сега му предстои пътуване към Турция, където ще вземе участие на Чаланджър състезание на червени кортове ( 6-12 март).

Двубоят започна добре за родния ни представител, чиито подавания вървяха безпроблемно и той поддържаше преднината си до 2:1. Постепенно австралиецът намери начин да избягва все по-често разиграванията от дъното на корта, в които българинът го надиграваше и се стараеше да поставя под постоянен натиска нашия сънародник. Кузманов постоянно трябваше да прибягва до минаващи удари, но Пърсел явно показваше защо е шампион от Уимбълдън на двойки и не отпусна нито гейм повече на съперника си в откриващата част.

Вторият сет вървеше равностойно, като Мико често извличаше грешки от съперниковата ракета. За съжаление, то Кузманов се пропука решително в седмия гейм, когато направи няколко решително пропуска от удобни позиции. Впоследствие нашето момче отрази цели три мачбола подред на собствено подаване, само че нямаше сили да направи нещо значимо на ретур и третият поставен се поздрави със закономерен успех.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов не можа да спре серията на двукратния шампион в Индия и напусна турнира в Пуна Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | макс пърсел | Обзори | Пуна | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook