Кузманов отпусна само 2 гейма на световния №129 и изравни за България срещу Белгия!

от в 07:21 на 01.01.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше много отговорната задача да съхрани надеждите на България за отборен успех срещу Белгия в груповата фаза на United Cup, след като нашите съперници бяха спечелили два от първите три мача в сблъсъка и се нуждаеха от още само една точка, за да оставят нашата селекция на последното място в класацията на съответния поток. Пловидвчанинът обаче за пореден път доказа колко добре се представя под напрежение и изнесе истинско тенис показно на 23-годишния Зизу Бергс, чиито силни резултати през миналия сезон го изведоха до общо четири финала на ниво Чаланджър.

Българинът изигра един от най-силните си двубои изобщо в кариерата и разгроми световния номер 129 с крайното 6:2 6:0, оставяйки развръзката между двете страни да остане за срещата на смесени двойки, където засега Григор Димитров и Виктория Томова са заявени да се изправят срещу Давид Гофен и Елизе Мертенс, но е възможна направата на промени в последния момент.

Кузманов откри срещата с уверен сервис гейм, след което веднага имаше възможност да осъществи пробив, но остана твърде пасивен в последвалото разиграване и резултатът беше изравнен. Впоследствие Кузманов сам трябваше да спасява два поредни брейкбола, като неговият съперник изигра неубедителен ретур при първия от тях, а оттам насетне форхендът на втората ни ракета се задейства и той отново излезе напред в геймовете.

Постепенно Мико наложи доминация в дългите точки, бранейки се по перфектен начин, докато младокът показваше липса на търпение и редовно избързваше в опитите си за завършващ удар, което водеше до множество непредизвикани грешки.

Всичко това позволи на българина да си осигури нови точки за пробив и този път беше безпощаден, забивайки неспасяем форхенд ретур по правата със 143 километра в час. Подемът на родния ни представител не спря дотук и той се откъсна напред с 5:2, само че нямаше никакво намерение да отпуска газта и си спечели шанс за осъществявянето на нов брейк, който сграбчи на секундата и така взе преднина в отделните части.

Проблемите за Бергс продължиха с пълна сила във втория сет, защото той така и не намираше оптималния си ритъм на игра и изпитваше трудност да вкара няколко поредни удара в очертанията на корта. Нашият сънародник пък си служеше отлично със своя подсечен бекхенд, като държеше топката максимално ниско и по този начин съумяваше да изтиска огромно количество неточност от ракетата на белгиеца. 

Въпросните обстоятелства позволиха на Кузманов да вземе аванс от 3:0, ала той отново нямаше намерение да разчита на комфортната си преднина и продължаваше да достига до всяко едно по-агресивно продължение на опонента си. Световният номер 129 опита да разнообрази темпото с излизания към мрежата, но не намери успех и в тази зона от корта, тъй като Мико неколкократно го размина и напълно закономерно предвид видяното българинът още при сервис на съперника се поздрави с втора поредна победа от началото на United Cup.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов отпусна само 2 гейма на световния №129 и изравни за България срещу Белгия! Калоян Соколов
Теми:  
united cup | бгтенис | белгия | българия | димитър кузманов | зизу бергс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook