Кузманов с категоричен успех над втория поставен в квалификациите в Анталия

от в 17:42 на 31.01.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов стартира участието си на Чаланджъра в Анталия с категорична победа с 6:3 6:4 над поставения под номер 2 в пресявките на турнира - Зденек Колар. За влизане в основната схема българинът ще спори с аржентинеца Факундо Мена.

Мико навлезе в мача колебливо и още в първия си сервис гейм инкасира пробив, който обаче моментално бе върнат. Оттам нататък двамата не допускаха спад в подаванията си, а продължителните размени от дъното на корта не липсваха. Решителният пробив за нашето момче дойде в осмия гейм, когато се възползва от напрежението, обзело съперника му, а след това нямаше проблеми да затвори сета на свой сервис.

Пренасяйки набраната си инерция и във втората част, Кузманов направи ранен пробив, който му донесе комфорт по време на целия сет и той успя да разгърне пълния си потенциал. Благодарение на мощните си и плътни удари от основната линия, пловдивчанинът задържа аванса си до самия край на двубоя и макар да пропусна мачбол в подаването на опонента си, Мико прати срещата в историята след няколко брилянтни свои сервиса.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов с категоричен успех над втория поставен в квалификациите в Анталия Мирела Николова
Теми:  
atp | анталия | бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook