Кузманов с рекордно високо класиране от днес, без промяна за Андреев и Донски

от в 10:15 на 26.07.2021
Диана Андреева

С началото на новата седмица за някои тенисисти обновяването на световната ранглиста дава поводи за радост, ала за други новините не са толкова приятни. Българският тенис обаче има с какво да се гордее, тъй като част от родните ни състезатели се намират във върхова форма от своята кариера към момента.

Димитър Кузманов взе участие в Чалънджър турнири няколко последователни седмици, а с всеки път той ни поднасяше купища поводи за радост. Именно благодарение на убедителните си изяви през последните дни от днес Мико заема рекордно високото 231-о място в световната ранглиста.

Адриан Андреев също може да се похвали с добро представяне и тенис на много високо ниво през последния месец. Ади запазва своята позиция под номер 333, което е и най-високо му класиране до момента, а още днес третата ракета на страната ни ще открие кампанията си на Чалънджър надпреварата в Испания, където намери място директно в основната схема, но го очаква трудно изпитание още на старта, тъй като жребият му отреди сблъсък с втория поставен Бенджамин Бонзи.

Александър Лазаров се изкачва с две места от днес и вече е номер 516 в подреждането, докато Симон-Антони Иванов и Габриел Донев отстъпват с няколко позици и заемат съответно 873-то и 875-то място в класирането на ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов с рекордно високо класиране от днес, без промяна за Андреев и Донски Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | димитър кузманов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook