Кузманов се бори, но остана на крачка от сблъсъка за трофея в Прага

от в 13:47 на 07.05.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов се представяше отлично през настоящата седмица на Чаланджъра в Прага, за да си осигури участие на полуфиналите в турнира, но за съжаление, днес не успя да направи още една стъпка напред и отпадна на крачка от сблъсъка за титлата. Българинът показа борбеност и съумя да докара нещата до трети сет, но там Лоренцо Джустино се оказа твърде силен за нашия сънародник и сложи край на рейда му в Чехия, оформяйки крайното 7:6(4) 4:6 6:2. Въпреки днешната загуба обаче пловдивчанинът изпраща една изключително успешна седмица, след която ще се завърне сред първите 200 на световната ранглиста от понеделник.

В откриващия сет италианецът често търсеше пътя на атаката, но това водеше и до значителен брой непредизвикани грешки от неговата ракета. Именно те в комбинация със солидна игра от страна на Мико станаха причина за осъществяването на пробив от нашето момче в деветия гейм, който му позволи да подава за успеха в сета. Джустино обаче не бе казал последната си дума и незабавно стабилизира нивото си, за да успее да реализира светкавичен рибрейк и да възвърне паритета за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който световният №223 си изгради комфортна преднина от 5:1 точки и не след дълго прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет стартира с бърза размяна на два пробива, след което последва серия от лесно спечелени подавания от страна и на двамата, довела до запазване на равенството в резултата до 4:4. Тогава пловдивчанинът покачи интензитета в играта си и същевременно сведе неточностите си до минимум, благодарение на което съумя да реализира пробив в десетия гейм, с който сложи точка на тази толкова равностойна част.

Кузманов не успя да пренесе устрема си в решителния сет, където допусна да загуби подаването си още на старта. Впоследствие обаче той подобри представянето си на ретур, което го изведе до връщане на пробива за 2:2. Именно това обаче бяха последните силни минути за втората ни ракета, тъй като съвсем скоро Джустино пое контрола върху случващото се в свои ръце и побърза да си възвърне лидерството, осъществявайки нов брейк в следващия гейм, а от тук насетне не направи нито крачка назад по пътя си към финала в чешката столица. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов се бори, но остана на крачка от сблъсъка за трофея в Прага Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | прага | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook