Квитова отстрани бивша шампионка в Синсинати, Крейчикова не спира да впечатлява

от в 09:03 на 17.08.2021
Диана Андреева

Барбора Крейчикова със сигурност започва участието си на турнира в Синсинати с огромен товар върху себе си, заради големите очаквания, които всички почитатели и анализатори на спорта имат към нея. Макар и твърдата настилка да не й е любима, през последните месеци чехкинята показа, че може да са адаптира към всякакъв вид повърхност и играта й позволява това да е така. Без никакви колебания Крейчикова откри кампанията си на Western and Southern Open тази вечер с категоричен успеп над Дария Касаткина - 6:3 6:2.

Едно от оръжията в арсенала на Барбора е постоянният и добре насочен начален удар. Днес обаче тя далеч не показа позната си убудителна игра на сервис, а това и коства по-бързото завършване на мача. Все пак както в първия, така и във втория сет Крейчикова не допусна пробив авансът й да бъде заличен. Именно това бе ключовото за изхода на срещата - световната номер 10 успяваше да доститне до ранен брейк и запазваше преднината си до самия край на частта.

Около 24 часа след вчерашния двубой помежду си Крейчикова и Касаткина ще се изправят отново една срещу друга. Този път обаче мачът им ще бъде част от турнира на каретата, а за съжаление на руските тенис почитатели Барбора отново е смятана за фаворит от букмейкърите.

В друг мач от програмата за втория игрален ден в Синсинати Петра Квитова се справи с бившата шампионка на турнира Мадисън Кийс. В осмия пряк двубой помежду им Квитова се наложи със 7:5 6:4 и по този начин успя да изравни баланса от срещите между тях - 4:4. Следващото препятствие по пътя й все още не е определено, като името й ще бъде ясно след края на мача между Жасмин Паолини и Виктория Кудерметова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова отстрани бивша шампионка в Синсинати, Крейчикова не спира да впечатлява Диана Андреева
Теми:  
барбора крейчикова | петра квитова | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook