Квитова спаси мачбол и отстрани квалификантка; Азаренка също продължава напред

от в 09:59 на 31.05.2021
Владислав Риждов

 

Петра Квитова започна участието си на Ролан Гарос с победа. Поставената под номер 11 успя да се справи с квалификантката Грет Мийнен след обрат - (3)6:7 7:6(5) 6:1 за два часа и 16 минути.

Първите три гейма от срещата бяха решени след пробиви, като два от тях бяха на сметката на белгийката. Мийнен бе по-уверената на корта и с агресивна игра успя да задържи аванса си до самия край на частта. Квитова от своя страна се чувстваше некомфортно на и нямаше отговор на играта на съперничката си. Въпреки това тя успя да изравни до 5:5, а впоследствие двете трябваше да изиграят тайбрек, в който Мийнен загуби само три точки и поведе уверено в резултата.

През втория сет Квитова повиши нивото си на представяне, най-вече при сервис. Чехкинята не загуби нито точка в първите си четири подавания, а след това се добра и до брейк, за да сервира за изравняването на сетовете. Мийнен обаче моментално възстанови паритета, а след това дойде и преломният момент в двубоя. Сервирайки при изоставане от 6:5, Квитова се изправи пред мачбол, но успя да го отрази, преди да се стигне до нов тайбрек. В него двете се движеха равностойно до 5:5, ала след това чехкинята показа агресивна игра от ретур и затвори сета в своя полза.

В решителния сет интрига липсваше, като Квитова навлезе в обичайния за нея ритъм и изцяло контролираше събитията на корта. 12-тата в световната ранглиста си изгради убедителен аванс от 5:0, а до края загуби само гейм, започвайки с победа участието си в Париж.

В друг мач от програмата Виктория Азаренка също записа победа на старта на участието си в надпреварата. Полуфиналистката от 2013 г. надделя над Светлана Кузнецова с резултат 6:4 2:6 6:3.

Мачът стартира със серия от разменени пробиви, като и двете изпитваха затруднения да затварят собствените си сервис геймове. Азаренка, която не се бе появявала в игра от края на април, взе подаването си за 5:4, след което показа добро представяне при ретур, привабяйки откриващата част в сметката си.

Кузнецова заигра по-добре през втората част и на три пъти открадна сервиса на Азаренка, повеждайки с комфортното 5:0. До края представителката на Беларус спечели два гейма, но авансът на рускинята се оказа недостижим и тя изравни общия резултат.

Решителната част започна с превъзходство на Азаренка, която направи ранен брейк и поведе с 3:0. Тя не само задържа аванса си, но и в края на частта проби за втори път Кузнецова за 5:1, осигурявайки си правото да сервира за крайната победа. Рускинята обаче успя да спечели два последователни гейма, преди Азаренка от втори опит да затвори мача в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова спаси мачбол и отстрани квалификантка; Азаренка също продължава напред Владислав Риждов
Теми:  
виктория азаренка | петра квитова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook