Лазаров не остави шансове на шестия поставен и е 1/2-финалист в Грузия

от в 12:13 на 28.07.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров определено има от какво да е доволен през последните седмици, след като регистрира най-високото си класиране в световната ранглиста, което се дължи на спечелената от него титла на турнира в София. Добрите изяви на българина продължават с пълна сила и през тази седмица на надпреварата от категория M25 в Тбилиси, където родният ни представител днес записа общо осмата си поредна победа, с която си осигури място на полуфиналите.

Четвъртата ни ракета не допусна почти никакви спадове в срещата си срещу турчина Янки Ерел и надделя с крайното 6:4 7:5, а в следващия кръг му се предоставя отлична възможност да направи още една крачка напред на състезанието в грузинската столица, тъй като го очаква сблъсък със световния номер 910 Евгени Филипов.

Срещата започна напълно равностойно и двамата играчи задържа комфортно подаванията си до 4:3 гейма в полза на Лазаров. Тогава нашият сънародник имаше възможност да осъществи пробив, но шестият поставен се справи с комплицираната ситуация и възстанови паритета в резултата. Последва много трудно подаване на Алекс, в което трябваше на свой ред да отразява брейкболи, само че и и той се справи със задачата, а впоследствие отмъкна съперниковото подаване и се поздрави с успеха в откриващата част.

Вторият сет се развиваше далеч по-лесно за нашия сънародник, който реализира още един пробив и скоро имаше комфортен аванс от 4:1. Ерел обаче нямаше намерени да се предава и равенството отново властваше на корта при 4:4. По всичко изглеждаше, че предстои да наблюдаваме тайбрек, ала турчинът пропиля три последователни геймбола и Алекс затвори срещата без да се стига до излишни драми.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров не остави шансове на шестия поставен и е 1/2-финалист в Грузия Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook