Легендите проговориха: Федерер и Надал с първи думи за изчезването на Пен Шуай

от в 19:58 на 20.11.2021
Мирела Николова

През изминалите няколко дни една от най-често обсъжданите теми в света на тениса е придобилият мащабни размери скандал с изчезването на китайската тенисистка Пен Шуай, която в началото на този месец обвини китайския вицепремиер в сексуално насилие, а от този момент насетне няма и следа от бившата номер едно. Не един и двама журналисти дадоха гласност на този случай, а мнозина известни тенисисти също разпространиха новината и изказаха притесненията си около ситуацията със своята колежка. Сред тях бяха Новак Джокович Наоми Осака и Серина Уилямс, а днес Роджър Федерер и Рафаел Надал също коментираха случая:

"Силно се надявам, че е добре и че скоро ще получим новини от нея. Всички сме загрижени за нея и обединени около нейната безопасност. Всички, които са част от ATP и WTA Тура, са моето второ семейство. Самият аз съм част от него в продължение на 20-25 години, така че се чувствам свързан с всеки един тенисист и тенисистка", сподели Маестрото пред Sky Sports Italia.

"Следя новините и прочетох много статии за Пен Шуай. Въпреки че не разполагам с много информация, най-важното нещо е дали тя е добре. Всички ние се надяваме да я видим заедно с нас възможно най-скоро", каза Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Легендите проговориха: Федерер и Надал с първи думи за изчезването на Пен Шуай Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | пън шуай | рафаел надал | роджър федерер | шуай пън

Коментари





Следвайте ни в Facebook